maandag 9 juli 2018

KNVB beker voor amateurs 1982-’83

Deelnemers aan de KNVB beker voor amateurs 1982-’83 waren de winnaars van de zes Districtsbekers. Voor de tweede keer namen aan die districtsbekers de reserve-elftallen van de betaald voetbal organisaties deel, die voor de competitie uitkwamen in de Reserve Eredivisie en Reserve Eerste Divisie. Drie districtsbekers werden gewonnen door reserve-elftallen uit het betaald voetbal.

De zes Districtsbekerwinnaars zouden over twee groepen van elk drie elftallen worden verdeeld die mini-wedstrijden tegen elkaar zouden speelden. PSV had voor de districtsbekerfinale al aangegeven niet aan het toernooi om de landelijke amateurbeker deel te zullen nemen omdat zes van de spelers van het reserve-elftal met het eerste elftal naar Zuid-Korea op toernee gingen. Verliezend finalist Breskens werd de vervanger en zou het mini-toernooi organiseren. Het reserve-elftal van Fortuna Sittard haakte echter ook af en omdat verliezend finalist Caesar geen interesse had werd het mini-toernooi in deze groep omgezet in een reguliere wedstrijd.

Groepswinnaars Drachtster Boys en Breskens speelden de finale in Veenendaal, die door Drachtster Boys met 2 – 1 werd gewonnen.

Winnaar Districtsbeker West I: DWS
Winnaar Districtsbeker West II: Feyenoord 2
Winnaar Districtsbeker Zuid I: PSV 2, trok zich terug, vervangen door verliezend finalist Breskens
Winnaar Districtsbeker Zuid II: Fortuna Sittard 2, trok zich terug, niet vervangen (verliezend finalist Caesar had geen interesse)
Winnaar Districtsbeker Oost: AWC
Winnaar Districtsbeker Noord: Drachtster Boys

Groepswedstrijden 2x30 min.

Groep West I – Oost – Noord

18 juni 1983, 13:00 u. (MEZT), Wijchen (terrein AWC)

AWC – DWS 1 – 0

18 juni 1983, 14:45 u. (MEZT), Wijchen (terrein AWC)

Drachtster Boys – DWS 3 – 0

18 juni 1983, 16:30 u. (MEZT), Wijchen (terrein AWC)

Fortuna Sittard 2 trok zich terug

12 juni 1983, 14:30 u. (MEZT), Breskens (terrein Breskens)

Breskens – Feyenoord 2 3 – 1 na verlenging

Finale

25 juni 1983, 15:00 u. (MEZT), Veenendaal (terrein DOVO)

Drachtster Boys – Breskens 2 – 1
9’ Philip Altena 1 – 0, 36’ Jan de Haan 2 – 0; 49’ Jan de Lobel 2 – 1

Scheidsrechter: Van Beek