zaterdag 27 april 2019

KNVB beker voor amateurs 1989-’90

De zes Districtsbekerwinnaars speelden dit seizoen allemaal een mini-wedstrijd tegen elkaar. Het gehele toernooi werd op één dag op de velden van Achilles 1894 in Assen gespeeld. De winnaar van de Districtsbeker Zuid I, Geldrop, was tevens kampioen van de zondagamateurs en moest een dag voor de bekerwedstrijden de heenwedstrijd om het algeheel amateurkampioenschap spelen tegen de kampioen van de zaterdagamateurs, Rijnsburgse Boys. Als vervanger werd verliezend finalist Concordia SVD aangewezen.

“Door Wilskracht Verkregen” uit Amsterdam won de KNVB beker voor amateurs met drie punten voorsprong op SV Meerssen en Achilles 1894. Oorspronkelijk zouden de bovenste drie ploegen zich plaatsen voor KNVB beker (betaald voetbal) van seizoen 1990-’91. DWS had zich al als periodekampioen in de Hoofdklasse A hiervoor geplaatst, zodat ook het reserve-elftal van Vitesse werd toegelaten. Door het toetreden van Vlissingen tot het betaald voetbal kwam er nog een extra plaats vrij. Die werd opgevuld door Concordia SVD, alhoewel die daar geen recht op hadden volgens artikel 16 van het bekerreglement KNVB, waarin stond dat een verliezend finalist de rechten van de winnaar niet kon overnemen. Spartaan ’20 diende daarop een protest in bij de KNVB, waarop de Rotterdammers ook werden toegelaten tot de KNVB beker (betaald voetbal).

DWV in de aanval in de beslissende wedstrijd tegen Achilles 1894 (foto Sjors Visscher)

Winnaar Districtsbeker West I: DWV
Winnaar Districtsbeker West II: Spartaan ’20
Winnaar Districtsbeker Zuid I: Geldrop, kon niet deelnemen i.v.m. wedstrijd om algeheel amateurkampioenschap van Nederland, vervangen door verliezend finalist Concordia SVD
Winnaar Districtsbeker Zuid II: SV Meerssen
Winnaar Districtsbeker Oost: Vitesse 2
Winnaar Districtsbeker Noord: Achilles 1894

Wedstrijden 2x15 min.