woensdag 22 februari 2017

Promotiewedstrijd Tweede Klasse NV&AB 1892-’93

Als kampioen van de Tweede Klasse 1892-’93 mocht Sparta het voor promotie naar de Eerste Klasse opnemen tegen stadgenoot Victoria, de als laatst geëindigde ploeg uit de (overigens niet uitgespeelde) Eerste Klasse. Voor promotie zou een gelijkspel volstaan.

Op 23 april 1893 besloot het bestuur van de NV&AB op zijn in Leiden gehouden vergadering aan de algemene vergadering voor te stellen zowel Sparta als het Wageningense Go Ahead (de nummer twee van de Tweede Klasse) te bevorderen tot Eerste Klassers, ongeacht het resultaat van de wedstrijd van Sparta tegen Victoria.

Toen Sparta diezelfde middag tegen Victoria speelde waren de Spartanen nog niet op de hoogte van dit besluit. De wedstrijd eindigde in een 2 – 2 gelijkspel. Victoria tekende wel protest aan tegen een van de doelpunten van Sparta, maar dit protest werd afgewezen.

Op de voorjaars algemene vergadering van 14 mei 1893 werden door de NV&AB zowel Sparta als Go Ahead tot Eerste Klasser gepromoveerd, terwijl tevens werd besloten Victoria in de Eerste Klasse te handhaven.

Kampioen Tweede Klasse 1892-’93: Sparta (Rotterdam)
Laatste Eerste Klasse 1892-’93: Victoria (Rotterdam)23 april 1893, Rotterdam (terrein achter den Heuvel)

Sparta (Rotterdam) – Victoria (Rotterdam) 2 – 2Geen opmerkingen:

Een reactie posten